Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Παιδική γιόγκα!

  Η επιστήμη της γιόγκα έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Επιδιώκει την σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού, βελτιώνοντας την πνευματική και συναισθηματική του κατάσταση.
  Στην εποχή του ατομικισμού και της παθητικότητας τα παιδιά βιώνουν όλο και συνεχώς την έλλειψη του παιχνιδιού, της χαράς και της καλής σωματικής υγείας.
Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει το παιδί να γνωρίσει το σώμα και τον εαυτό του μέσα στην κοινωνία των μικρών αλλά και των μεγάλων.
Η πρώτη ανθρώπινη λειτουργία - η σωστή αναπνοή και στάση - χάθηκαν στο θορυβώδη ρυθμό της καθημερινότητας.
Η γιόγκα αποκαθιστά και συντονίζει την σωστή αναπνοή με την κίνηση.

  Οι ασκήσεις βοηθούν το παιδί με την εξάσκηση, την ηρεμία και τη συγκέντρωση στη σιωπή, να αναπτύξει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και την ικανότητα της δημιουργίας. Η εσωτερική δύναμη αποκτά μουσικότητα με κλασσικές μελωδίες και εμπλουτίζεται μέσα από τα παραμύθια, δημιουργώντας στο παιδί τη διάθεση για οραματικά ταξίδια αναπτύσσοντας έτσι την δημιουργική φαντασία.
Η ομορφιά και η ηρεμία της γιόγκα συναντούν το παιχνίδι με την ομαδική συμμετοχή και τη ζωγραφική με την χρωματική έκφραση.
Το μάθημα ολοκληρώνεται καθώς το παιδί βιώνει και αφουγκράζεται έννοιες όπως ΧΑΡΑ, ΑΓΑΠΗ, ΥΓΕΙΑ να αιωρούνται στο χώρο, στη σκέψη, στην καρδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου