Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

For wine lovers...

  Η ευεργετική δράση του κρασιού στην υγεία μας είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, καθώς το κρασί (σε μέτριες ποσότητες) αποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους στη λειτουργία της καρδιάς.
  Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…Είναι όμως το κρασί συμβατό με την ιδέα της υγιεινής διατροφής;
  Για να βρούμε την σωστή απάντηση θα πρέπει να κατανοήσουμε τι σημαίνει σωστή διατροφή...
Σημαίνει δύο πράγματα: ισορροπημένη δίαιτα και τακτική άσκηση.. Ένα ποτήρι την ημέρα είναι αρκετό για να πάρετε τα οφέλη του κρασιού και για να μείνετε στο προγραμμα της σωστής διατροφής σας αλλα και για να κάνετε καλό στη υγεία σας...
 " Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου " ελέγαν οι αρχαίοι και κάτι ήξεραν!
  Από την αρχαιότητα είχε γίνει αντιληπτό ότι η κατανάλωση λογικής ποσότητας κρασιού ήταν ευεργετική για την υγεία, αλλά και για τη δημιουργία ευεξίας, αφού με τη λήψη μικρής ποσότητας κρασιού αίρονται οι ψυχικές αναστολές, το χαμόγελο επανέρχεται στα χείλη και οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν καλύτερα, όταν μάλιστα συντρώγουν. Επίσης ήταν και είναι γνωστές οι αρνητικές συνέπειες της κατάχρησης  ή της υπερβολικής κατανάλωσης κρασιού.
 Αυτά είναι γνωστά στους Έλληνες, αλλά και στους Μεσογειακούς λαούς,  από την αρχαιότητα. Άλλωστε στα αρχαία συμπόσια, κάτω από τη χαλαρή επίδραση του κρασιού οι φιλόσοφοι δημιουργούσαν και εξωτερίκευαν τις σκέψεις τους, τις οποίες αντάλλασαν με τους συνδαιτυμόνες τους.
  Αρα το κρασί ανοίγει τη καρδιά και ξεδιπλώνει την ψυχή, βελτιώνει την κυκλοφορία της καρδιάς και του αίματος..."Θεραπείες" που μπορεί κανείς να ανακαλύψει μέσα απο την yoga.
  Ο συνδιασμός λοιπόν της σωστής διατροφής και της yoga  μας εξισσοροπεί και μας οδηγεί στην υγεία που ως γνωστόν και σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας είναι: η σωματική και κοινώνικη Ευεξία σε ισορροπία πάντα με το περιβάλλον και τους νόμους του Σύμπαντος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου